Activiteiten

Het ontwerpen van steenconstructies en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en berekeningsmethoden.

Al sinds zijn oprichting heeft Adviesbureau Hageman ervaring met het ontwerpen van constructies vervaardigd uit metselwerk. Deze ervaring heeft zowel te maken met het ontwerpen en dimensioneren van steenconstructies als het uitvoeren van onderzoek en ontwikkelen van nieuwe toepassingen en berekeningsmethoden. Adviesbureau Hageman voert deze opdrachten uit voor een groot scala van opdrachtgevers, zoals de kalkzandsteen-, cellenbeton-, beton- en baksteen-fabrikanten en leveranciers van spouwankers, metselwerkwapening en metselwerkondersteuningen. Echter ook architecten en aannemers behoren bij dit type werkzaamheden tot onze opdrachtgevers.

Adviesbureau Hageman heeft meegewerkt aan de totstandkoming van zowel nationale als internationale normen op het gebied van steenconstructies. Het bureau is ook betrokken bij diverse activiteiten van de Stichting Stapelbouw. In opdracht van de kalkzandsteen industrie heeft het bureau software ontworpen voor het toetsen van kalkzandsteenconstructies.

Mede door de kennis die Adviesbureau Hageman heeft opgedaan bij de schadeanalyse heeft het veel ervaring in het opstellen van een gedegen dilatatieplan voor gemetselde buitengevels, waarbij naast de dilatatievoegen ook aandacht wordt besteed aan de materiaalkeuze en de toepassing van lateien, metselwerkondersteuningen en spouwankers. Sinds vele jaren heeft Adviesbureau Hageman ook een uitgebreide ervaring met het beoordelen van de constructieve eigenschappen van gemetselde gevels.